sanel osmanovic3 e1607786554565 750x452 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Sanel Osmanović prošao je dalje, ali je ljut na komentare žirija. Otpjevao je pjesme ”Neverna ženo” Ajnura Serbezovskog i ”Bio prosjak  ili car” Mileta Kitića.

-Što se tiče Sanela, nemam ništa protiv turcizama, ukrasa, orijantala. Ti si otpjevao pjesme baš kako treba, ali savet, samo malkice prosiji to što voliš da pjevaš i odabereš opšte poznate pjesme – bio je komentar Marije Šerifović.

Jelena Kareluša je došla na red, a ono što je rekla, izazvalo je razne komentare.

-Sanele, odličan si pjevač ali ovakva muzika i ti turcizmi više ne prolaze ni u Turskoj – rekla je Jelena, a mladi pjevač je ovo zamjerio.

-Svoj stil neću nikad mijenjati. Ja želim da budem ja. Što se tiče izbora pjesama, pjevam sve. Zaista, sve žanrove muzike volim, ali što se tiče „Granda“ ja neću doći pjevati ono što je se pjevalo. Želim doći i donijeti ono što nisu drugi nikad čuli. Pjesme sam birao ja, a mom mentoru Bosancu su se svidjele. Ja što sam pjevao, to se pjeva svugdje. Jelena Karleuša me je na neki način povrijedila komnetarom. Ja što sam otpjevao to nije nikakav „turcizam“ niti bilo kakva turska pjesma. Oni nisu svjesni da sam ja pjevao prvu pjesmu od Ajnura Serbezovskog koja je ljubavna balada, a druga pjesma je od Mileta Ktića „Bio prosjak ili car“ u stilu „Južnog vetra“ koji je vlada muzikom i dan danas. Dakle, to nije nikakav turcizam. Vjerovatno su me zapazili prošli put sa sazom kada sam izašao i misle da ja pjevam na taj neki turski fah ali svako ima uši i neka čuje. Vjerovatno ću i napustiti takmičenje, jer nije više to to. Ne volim neko da me ponizi što se tiče pjevanja. Svaka kritika mi je dobro došla, ali više se to ne gleda tako – kaže Sanel Osmanović.

Express