Sanela Redžić-Čaplja i Zulkaid Skomorac u posjeti premijeru ZDK

Sanela Redžić-Čaplja i Zulkaid Skomorac u posjeti premijeru ZDK

ad8de5425148aa32777950338f4d11f6_XL

Sanela Redžić-Čaplja i Zulkaid Skomorac posjetili su danas (26.08.2013.g.) premijera Zeničko-dobojskog kantona Muniba Husejnagića sa kojim su razgovarali o stanju sporta među osobama sa invaliditetopm. 

Povod susretu je bio prije svega uspješan nastup zeničkih članova Atletskog invalidskog kluba Čelik na Svjetskom prvenstvu  za osobe sa invaliditetom u francuskom Lionu Tada je, naime,  Sanela  osvojila treće mjesto i bronzu u bacanju kugle, a Zulkaid sedmo mjesto u svijetu. 

Ograničeni i veoma skromni materijalni uslovi ovo dvoje sportaša i njihovog trenera Elvira Krehmića, nisu ih ni jednog trenutka naveli na razmišljanje da odustanu od sporta kojim se bave. Od premijera ZDK nisu tražili ništa osim podrške u radu i uopšte podrške sportu koji je jedan od načina koji doprinose izgradnji svake ličnosti. 

Sanela Redžić-Čaplja i Zukaid Skomorac nisu više samo zenički ni kantonalni sportisti. Oni i te kako predstavljaju i cijelu zemlju na velikim takmičenjima poput Liona (Svjetsko prvenstvo), Londona (Olimpijada) i drugih. Zato očekuju i adekvatnu pomoć od države u nastupima koji slijede jer se oni vrlo ozbiljno spremaju za Rio de Žaneiro i narednu olimpijadu. 

Zanimljivo je da je da su Skomorac i Redžić upoznali premijera Husejnagića sa činjenicom da su sve dosadašnje uspjehe na atletskim terenima postigli sa protezama koje su u ozbiljnim ekipama ove vrste takmičenja i ovog ranga, u najmanju ruku zaostale i neupotrebljive na što je premijer reagovao obećanjem da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da se nađe način kako bi ovi vrhunski sportisti riješili ovaj problem. 

Ujedno, premijer je najavio nagradu od hiljadu maraka za Sanelu Redžić-Čaplja i 500 maraka za njenog trenera Elvira Krehmića za posljednje postignute rezultate i osvojenu bronzanu medalju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE