ŠANGAJ: Atrakcija pješačkog mosta

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

131021168.1_mn

U četvrti koja se zove Lujiazui Pudong u Šangaju, 2012. godine otvoren je jedan veliki novi, savremeni pješački most, koji je postao izuzetno poznat i atraktivan. On je namjenjen turistima i pješacima i na njemu se ne mogu kretati motorna vozila.

Ovaj veliki kružni pješački nadvožnjak služi, ali i omogućava da se što prije izbjegnu pješaci na saobraćajnici, odnosno kružnom toku, koji vodi ka poslovnim objektima, odnosno ka tržnim centrima i kafićima, te da se na taj način poslovi ali i sam pješački saobraćaj odvija brže.

ČITAJ JOŠ:  Pet nevjerovatnih 911 poziva

131021168.2_mn

Ovaj veliki most je smješten oko sedam metara iznad ulice, uz brojne pokretne stepenice na ulazima i izlazima.

Moderni dizajn je donio sasvim novo i ugodno iskustvo pješacima koji tokom svoje šetnje mogu uživati i u pogledu na grad, te se pomalo i odmoriti. Noću predstavlja prelijepu sliku i izuzetno je osvijetljen, a od svoga otvaranja ovaj je most postao i turistička atrakcija, te ga svi slikaju i prenose fotografije u svoje zemlje, pišu kineski mediji.

GODISNJICA
MARKETING