Portal 072info

Sanirana pristupna cesta Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho – fizičkom razvoju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas su obavljeni završni radovi na sanaciji pristupne ceste prema Javnoj ustanovi Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho – fizičkom razvoju. Polomljene ploče u ovom dijelu ulice Mehmedalije Tarabara, zamijenio je asfalt kojeg su u sklopu redovnog održavanja putne infrastrukture postavili radnici PD “Komgrad – Ze” d.o.o. Zenica.

Prema riječima gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, za ovaj posao iz budžeta Grada izdvojeno je oko 5.000 KM, što su mala sredstva uzimajući u obzir veliki značaj nove podloge za kretanje djece koja pohađaju ovu ustanovu, kao i roditelja ili staratelja u čijoj pratnji učenici pristupaju školi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Sa novim asfaltom pristup učenika i roditelja našoj školi bit će mnogo lakši. Ipak je ovo sami centar grada, a desetak godina mučili smo se sa barijerama u vidu oštećenih ploča i rupa. Zahvalio bih se Gradskoj upravi Zenica koja je zaista brzo reagovala na našu molbu i uradila ovaj posao, kao i drugim našim donatorima koji su nam takođe pomogli da uredimo sami prilaz školi i školsko dvorište”, kaže Tarik Salčinović, direktor Javne ustanove Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u priho – fizičkom razvoju    

Podijelite članak
  • 16
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME