Sanja Renić: Neko mora odgovarati što su Zeničani danas ostali bez grijanja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Sanja Renić (Naša stranka) reagovala je povodom nestali bez grijanja građanima Zenice, i to u najhladnijim danima kada se mjere temperature od preko -15 stepeni.

„Ovo što se dešava u Zenici je strašno. Od leda i hladnoće se lijepe cipele za tlo, a građani su ostavljeni bez grijanja. To se jednostavno nije smjelo desiti. Ono što zasad očekujemo jeste što brži popravak kvara elektronike zbog kojeg se ovo desilo, ali stvar ne smije ostati na ovome, jer ovo je propust najveće vrste od strane nadležnog preduzeća i kompanije Arcellor Mittal u kojoj se nalaze kotlovi“, kaže predsjedavajuća Renić.

ČITAJ JOŠ:  Pitao premijera Novalića, hoće li ikada biti bolje: Pogledajte Fadilov odgovor

Renić je rekla da je posebno zabrinjavajuće da je sistem grijanja zakazao kada najviše treba Zeničanima.

„Upozoravamo već godinu dana da moramo početi rješavati probleme sa grijnim sistemom. Govorili smo o tome na proljeće, na ljeto, ne samo zimi. Naša stranka Zenica je organizovala okrugli sto sa ekspertima još u maju. Od tada tražimo tematsku sjednicu Gradskog vijeća po pitanju grijanja, da bi odgovorni predali raport i preuzeli odgovornost, a struka i javnost predložili rješenja, ali ukorijenjene strukture u lokalnoj vlasti konstantno blokiraju to naše nastojanje. Pozivam i ovom prilikom Vijeće da što prije organizujemo tematsku sjednicu, što ću i zatražiti na Kolegiju“, kaže Renić.

ČITAJ JOŠ:  Novi snježni nanosi otežali saobraćaj na mnogim bh. putevima
GODISNJICA
MARKETING