Sanja Renić: Planira se političko imenovanje 115 nosilaca pravosudnih funkcija

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Juče je održana vjerovatno posljednja radna sjednica ovog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Sretna sam, jer mi niko ne može reći da sam prespavala mandat, da nisam zadavala i primala udarce.  

Postavljala sam vruća pitanja, malo sam koristila kozmetičke inicijative. Moje teme nazivaju opasnim, jer kad kažete što vidite i hoćete da ispravite nepravdu i iskorijenite kriminal, najviše steknete neprijatelja.

Moj cilj je da pravda svima pokuca na vrata i u skladu s tim juče sam podnijela

inicijativu koja je upućena VSTV, Ministarstvu pravde BiH,  Visokom predstavniku,  OHR, OSCE, Delegaciji EU i glasi :

Obzirom na pismo aktuelnom sastavu VSTV upućenog od ambasadora SAD, OHR, OSCE i Delegacije EU u pogledu procesa imenovanja nosilaca najvećih pravosudnih funkcija, te činjenice da se na isti način i istim ,,kriterijima,, planira političko imenovanje 115 nosilaca pravosudnih funkcija od čega 20 rukovodnih, te da se čitav proces odvija pod političkim patronatom vladajuće elite, a prije općih izbora, zahtijevam da se postupak imenovanja odloži na period poslije 02.10.2022. godine, a trenutni aktuelni konkurs po kome su kandidati prijavljeni za određene pozicije, zbog zakonske neusklađenosti, odmah poništi.