Sanja Vulić optužila Šmita: Visoki predstavnik je ljubomoran na Milorada Dodika

Sanja Vulić optužila Šmita: Visoki predstavnik je ljubomoran na Milorada Dodika

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je “Kristijan Šmit (Christian Schmidt) ohrabren sastancima sa opozicijom, počeo da izmišlja i neke pozive po sistemu “što je babi milo…”.

– Izmisliti da te Milorad Dodik zvao na razgovor i to na svoje imanje je čista iluzija. Šmit je ljubomoran na lik Milorada Dodika i činjenicu da ni on, ni čestiti narod Republike Srpske nikada neće prihvatiti nekog turistu za tutora. S toga ću podsjetiti Šmita na njemačku poslovicu: “Ljubomora je zla kći iz dobre kuće” – rekla je Vulić.

Stava je da je djelovanje Šmita bez odgovarajuće rezolucije Vijeća sigurnosti UN nelegitimno i da “nema nikakav mandat u BiH, niti ulogu i da zato ne vidi poentu bilo kakvog sastajanja s njim”.

– Dio opozicije, koji se sastaje s njim, politički i idejno je izgubljen i raštimovan i to je njihov problem, ali zbog toga ne smiju ugrožavati poziciju Republike Srpske. Međutim, svojim nepromišljenim potezima i idolopoklonstovom strancima i političkom Sarajevu oni to otvoreno rade što je veoma opasno, posebno nakon Schmidtovog priznanja da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost – kazala je Vulić.

– Glas za one iz opozicije koji se sastaju i ćaskaju sa Kristijanom Šmitom, a sve s ciljem dobijanja podrške njihovim kandidaturama, glas je za ukidanje dejtonske BiH i postojanja Republike Srpske – rekla je Vulić i poručila da “oni koji žele neka se sastaju sa Šmitom, ali ni u kom slučaju ne smiju, zarad svojih fotelja, da žrtvuju Republiku Srpsku i one koji su je stvarali i odbranili”.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE