Sanjin Sefić se kaje zbog svega i nalazi se u kritičnom stanju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sanjin Sefić uhapšen je sinoć u Novom Sadu, a njegov advokat po službenoj dužnosti Dejan Koprić u izjavi za Avaz.ba tvrdi drugačije.

Naime, Sud u Novom Sadu dodijelio je Sefiću advokata po službenoj dužnosti, koji je u razgovoru za Avaz.ba otkrio detalje hapšenja, odnosno, kako tvrdi Koprić, predaje.

“Sanjin Sefić se predao policiji, te nije uhapšen. On je na željezničkoj stanici u Novom Sadu pitao građane gdje se nalazi najbliža policijska stanica. Tu su, igrom slučaja, bili policajci u civili, koji su ga sproveli u policijsku stanicu. To su njegove riječi i ja nemam razloga da mu ne vjerujem”, kaže za Avaz.ba Dejan Koprić, advokat osmnjičenog za ubistvo.

Koprić je napomenuo kako se Sefić nalazi u veoma teškom psihičkom stanju.

“Razgovarao sam s njim i on je izrazio svoje kajenje zbog svega. Na njemu se lijepo vidi da se nalazi u jako teškom, da ne kažem kritičnom stanju zbog svega što se desilo”.

Međutim, Koprić napominje da njegovo mišljenje o stanju Sanjina Sefića ne igra nikakvu pravnu ulogu.

“Vidite, ja neću njega braniti krivično. Sud u Novom Sadu neće odlučivati o krivici, već o izručenju. Moje je samo da vam prenesem u kakvom se stanju osumnjičeni trenutno nalazi”, dodao je.

Zanimalo nas je kada se može očekivati izručivanje Bosni i Hercegovini.

“Za sada, prema podacima koje ja imam, nema smetnji za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini. Sefić nema krivičnog djela u Srbiji, niti ima prijavljeno prebivalište, tako da tu nema osnova da ostane u Srbiji”, kazao je Koprić, ali potom napomenuo:

“Izručenje će biti procedura koja mora ići po zakonu. Sada se nalazimo u fazi dostavljanja prateće dokumentacije iz Bosne i Hercegovine, bez koje neće moći biti moguće izvršiti izručenje. Moram napomenuti da je pred nama pravni proces u kojem komuniciraju ministarstva Srbije i Bosne i Hercegovine i da to neće ići tako brzo. U ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može reći kada će izručenje biti izvršeno”, zaključio je razgovor za Avaz.ba advokat Koprić.