Sankcionisana razrednica iz Slavonskog Broda čiji su maturanti pozirali u uniformama sličnim HOS-ovim

Direktor Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu Luka Mladinović donio je odluku o sankcijama profesorici Nives Romanjek koja je na svom Facebook profilu objavila neprimjerenu fotografiju maturanata.

Podsjećamo, učenici završnog razreda srednje škole u Slavonskom Brodu pozirali su, sa podignutom desnom rukom u znak fašističkog pozdrava, i u odjeći koja podsjeća na uniforme kakvu su imale Hrvatske odbrambene snage (HOS), sa ispisanom porukom “Za norijadu spremni”.

Na fotografiji koja je objavljena na Facebooku, pored učenika je i njihova razrednica Nives Romanjek koja je pogled pun oduševljenja uputila đacima.

Direktor Mladinović uputio je službeno saopćenje u kojem se navodi da profesorici Romanjek izriče pismeno upozorenje.

”U svrhu rješavanja slučaja objave fotografije maturanata Industrijsko–obrtničke škole od 25. svibnja 2022. godine, na kojima su pojedini učenici u neprimjerenom pozdravu. Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obaveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu. Nastavnica od školske godine 2022./2023. više neće moći aplicirati na razredništvo niti jednog razrednog odjeljenja u našoj školi. Ovim putem upućujem medijima izvinjenje i žaljenje u svoje lično ime i u ime Industrijsko–obrtničke škole koju kao direktor zastupam na neprimjerenim verbalnim istupima pojedinih uposlenika naše škole isprovociranima uzbuđujućim i uvrijedljivim naslovom objavljenim na portalu SBplus” navodi se u saopćenju direktora Miladinovića koje je prenio portal Vecernji.hr.