Portal 072info

Saobraćaj otežan: Poseban oprez zbog sniježnih padavina na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica jug

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano saobraća se u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim krajevima naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa,
Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje. Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetujemo i na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica jug.

Na dionicama Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica i Tomislavgrad-Šuica, kolovoz je klizav zbog ledene kiše. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Aktuelni radovi na području Hrvatske, usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i  Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije
vozila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nap.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME