Portal 072info

SAOPĆENJE GRADONAČELNIKA ZENICE:Ljudima sigurnost, životinjama zaštita

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Grad Zenica spada među rijetke lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini koje su se od samog početka aktivno uključile u trajno rješavanje pitanja napuštenih životinja poštujući pri tom sve odredbe Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, kao i podzakonske akte koji regulišu ovu oblast.

U tom cilju, pokrenut je projekat izgradnje Azila za napuštene životinje. Građevinski radovi su završeni, a radovi na vanjskom uređenju Azila su u toku i očekuje se njihov završetak do oktobra ove godine. Istovremeno traju aktivnosti na nabavci opreme za Azil, kao i rješavanju načina upravljanja i funkcionisanja Azila, a paralelno se vode aktivnosti i na registraciji napuštenih i pasa sa poznatim vlasnicima kako bismo imali realnu sliku stanja na terenu i bili u stanju aktivno pratiti razvoj događaja.Imajući u vidu sve gore navedene aktivnosti, očekujemo da će najesen sve biti spremno da Azil za napuštene životinje počne s radom čime bi se stvorile realne pretpostavke da se Gradska uprava na sistemski način uhvati u koštac sa ovim složenim komunalnim problemom.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Svjesni smo da ovo pitanje proizvodi različite reakcije i da postoje dva suprotstavljena gledišta kad je riječ o načinima rješavanja pitanja napuštenih životinja. Upravo iz ovog razloga, Grad Zenica odabrao je jedini ispravan način rješavanja ove osjetljive problematike tako što je u saradnji sa relevantnim domaćim i inostranim partnerima poduzeo i poduzima sve potrebne mjere da se ovo pitanje što prije razriješi na zadovoljstvo svih građana Grada Zenice.

Zato molimo sve građane za još malo strpljenja, a sve subjekte koji su na bilo koji način uključeni u rješavanje ovog problema da iskažu spremnost na saradnju i sustegnu se od ishitrenih postupaka i neutemeljenih zahtjeva.
U ovom trenutku najvažnije je to što imamo zajednički cilj – omogućiti da ljudi i životinje u ovom gradu uživaju najveći nivo sigurnosti i zaštite. To nije lagan zadatak i upravo zato nam treba dosta strpljenja i podrške svih aktera koji mogu doprinijeti da Zenicom možemo šetati bez straha, a da pri tom na human i dostojanstven način tretiramo napuštene životinje.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6