Portal 072info

SAOPĆENJE: Harmonizirani rad općinskih organizacija A-SDA

U subotu je održan sastanak IO A-SDA Tešanj, na kojem je prisustvovao predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona, mr. Ramo Isak sa saradnicima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna politička situacija i aktivnosti IO A-SDA Tešanj. Predsjednik Isak obrazložio je dostignute rezultate A-SDA stranke u dosadašnjoj uspostavi i funkcioniranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu i na višim nivoima.

Naglasio je potrebu daljnje pune koordinacije svih organa Stranke kako bi se proces funkcioniranja vlasti i na nižim lokalnim nivoima uspješno i harmonizirano odvijao u svim gradskim i općinskim organizacijama.

Zaključeno je da Stranka ima stručne i profesionalne kadrove koji su u stanju da održe pozitivan trend i rezultate koji su postignuti u tri resorna ministarstva čiji su ministri iz A-SDA stranke. Ocijenjena je veoma pozitivnim činjenica da u Tešnju sve veći broj građana pokazuje interesovanje za aktivnim uključivanjem u rad A-SDA stranke, uključujući i nekoliko vijećnika u Općinskom vijeću iz drugih političkih opcija.

Predsjednik Isak će nastaviti sa posjetama općinskim organizacijama Stranke kako bi se osiguralo njihovo što ravnomjernije učešće u strukturama vlasti, odnosno da bi se izvršile i organizacione i strateške programske pripreme za predstojeće lokalne izbore.  

                                                                                                  Kantonalni odbor A-SDA                                                                                                         

Podijelite članak
  • 7
    Shares

Počitajte još

Posjeta zdravstvene delegacije ZDK Turskoj zdravstvenoj grupaciji Medical Park

072info

Ramo Isak: Izgraditi 10.000 kuća za turiste iz arapskih zemalja

072info

A-SDA ZDK: Mlade su protjerali – spasimo naše komorate

Redakcija