Portal 072info

SAOPĆENJE: Harmonizirani rad općinskih organizacija A-SDA

U subotu je održan sastanak IO A-SDA Tešanj, na kojem je prisustvovao predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona, mr. Ramo Isak sa saradnicima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna politička situacija i aktivnosti IO A-SDA Tešanj. Predsjednik Isak obrazložio je dostignute rezultate A-SDA stranke u dosadašnjoj uspostavi i funkcioniranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu i na višim nivoima.

Naglasio je potrebu daljnje pune koordinacije svih organa Stranke kako bi se proces funkcioniranja vlasti i na nižim lokalnim nivoima uspješno i harmonizirano odvijao u svim gradskim i općinskim organizacijama.

Zaključeno je da Stranka ima stručne i profesionalne kadrove koji su u stanju da održe pozitivan trend i rezultate koji su postignuti u tri resorna ministarstva čiji su ministri iz A-SDA stranke. Ocijenjena je veoma pozitivnim činjenica da u Tešnju sve veći broj građana pokazuje interesovanje za aktivnim uključivanjem u rad A-SDA stranke, uključujući i nekoliko vijećnika u Općinskom vijeću iz drugih političkih opcija.

Predsjednik Isak će nastaviti sa posjetama općinskim organizacijama Stranke kako bi se osiguralo njihovo što ravnomjernije učešće u strukturama vlasti, odnosno da bi se izvršile i organizacione i strateške programske pripreme za predstojeće lokalne izbore.  

                                                                                                  Kantonalni odbor A-SDA                                                                                                         

Podijelite članak
  • 7
    Shares

Počitajte još

Proširena sjednica Predsjedništva A-SDA: Usvojena deklaracija o osudi napada na Ustav i institucije BiH

Redakcija

IZGUBILI POVJERENJE GRAĐANA: Pokrenuta peticija za ostavku većine u GV Zenica i predsjedavajuće Bešić

Redakcija

NAROD ZNA: 74 posto građana za neusvajanje budžeta i krizu u Zenici odgovornim smatraju većinu SDA, A-SDA i SBB

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box