Saopćenje KO SDA ZDK: Vlada ZDK je stabilna

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Koordinacija aktuelne skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu, a koju čine SDA, HDZ BiH, NES i nezavisni zastupnici, potvrdila je na jučerašnjem sastanku u Zenici da je većina stabilna i da aktuelna Vlada ima punu podršku većine.

Koordinacija daje bezrezervnu podršku Vladi da nastavi sa započetim aktivnostima i projektima važnim za građane, privredu i razvoj Zeničko-dobojskog kantona. Vlada koja se uspješno bori protiv pandemije virusa kovid, realizuje projekte izgradnje puteva i vodosnabdijevanja te radi na općem podizanju standarda zaslužuje podršku.

ČITAJ JOŠ:  SDA ZDK uputila apelaciju Ustavnom sudu FBiH zbog imenovanja kantonalne vlade

U tom smislu, pompezno najavljivani sastanak opozicije o rušenju Vlade pokazao je da opozicija uopće nema kapacitet te da se radi samo o još jednom pokušaju destabilizacije vlasti i zbunjivanja javnosti, a radi skretanja pažnje sa istraga o koruptivnim radnjama i pravosnažnih presuda zbog zloupotrebe položaja svojih funkcionera.

Iako tvrde da imaju dovoljno ruku, činjenica je da još nikad niko nije vidio spisak sa dovoljnim brojem potpisa zastupnika, jer on zapravo ne postoji niti je moguć. Zbog toga se slobodno može reći da je 12-ti. pokušaj neprincipijelne opozicije doživio potpuni fijasko, jednako kao i svaki prethodni te da će im formiranje većine ostati neodsanjani politički san. Potpuno je očito da politički mešetari jeftinim političkim spinovima i populizmom žele zbuniti javnost.

ČITAJ JOŠ:  Premijerka Mehmedić razgovarala s delegacijom EBRD-a o projektima u ZDK-u

Umjesto predstava za javnost, bilo bi bolje da vođe opozicije u svojim općinama rade na stvaranju uslova za bolji život i realizuju projekte važne za lokalnu zajednicu i Zeničko-dobojski kanton.

GODISNJICA
MARKETING