SAOPĆENJE ZA JAVNOST | A-SDA: Sistemsko rješavanje statusa demobilisanih boraca

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sitemsko rješavanje statusa demobilisanih boraca, zadržavanje stečenih prava i pravedno regulisanje boračkog dodatka, uz poboljšanje statusa penzionera i socijalno ugroženih kategorija društva, sve više se kao ključno pojavljuje na skupovima i u razgovorima s građanima. Na predizbornim skupovima koji su sinoć održani u Raspotočju, Drivuši i Janjićima, mr. Ramo Isak, predsjednik KO A-SDA ZDK, iznio je plan konkretnih mjera koje će A-SDA stranka preduzeti da se osigura dostojan život ugroženih kategorija društva, uz otvaranje novih radnih mjestai pravedno zapošljavanje mladih.

Demobilisani borci su u razgovorima sa svojim ratnim komandantom, mr.sc. Mensudom Kelešturom, kandidatom za Skupštinu ZDK, s velikim iščekivanjima iskazali puno povjerenje prema mjerama koje predlaže A-SDA za evropsku BiH. Snaga naroda je u njegovoj moći pravilnog prosuđivanja i odluci da izaberu nove stručne, poštene i nekompromitirane kandidate koji imaju vizije i rješenja po mjeri svih nas.  Očito je da političke strukture koje su proizvele ovakvo teško stanje nemaju ni ideja ni  konkretnih rješenja, jer su se davno otuđile od naroda.

GODISNJICA
MARKETING