SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Edukacija povodom Popisa stanovništva

Popis stanovnistva

U okviru ranije utvrđenog plana na edukaciji stanovnika pred najavljeni popis Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Zenica, nakon vrlo posjećene tribine na kojoj su o popisu govorili najeminentniji stručnjaci na čelu sa predsjednikom „Preporoda“ prof. dr Senadinom Lavićem, u narednih nekoliko dana intenzivira svoje aktivnosti. U tom smislu, već od sutra,subote ( 21,9,2013,) će u našem gradu biti upriličena edukacija na za to predviđenim mjestima i to putem podjele prigodnih letaka.

Aktivisti „Preporoda“ , sa drugim učesnicima, imat će zadatak da građanima u kratkim crtama objasne značaj etničkog izjašnjavanja podvlačeći da se Bošnjaci trebaju izjašnjavati upravo tako, kao Bošnjaci, jer svako drugo opredjeljenje cijepa nacionalno tkivo višestoljetnog naroda, čije je ime Bošnjak staro više stotina godina. Valja, također, još jednom podvući da je odrednica Bošnjak ustavna kategorija, te da su jedino oni konstitutivni narod zajedno sa Srbima i Hrvatima.

Ovu priliku koristimo da još jednom pozovemo sve društvene subjekte da daju doprinos edukaciji te da se uključe u kampanju „Bitno je biti Bošnjak“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE