Portal 072info

Saopštenje SDA Zenica: Kasumović opstruira sve što je dobro u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fuad Kasumović ostaje dosljedan i nastavlja sa opstrukcijama svega pozitivnog u Zenici. Naime deset dana nakon početka radova na sanaciji dionice regionalne ceste Nemila – Šerići i regulacije korita rijeke Bistričak, za koje je Vlada ZDK izdvojila oko million konvertibilnih maraka, odlukom Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenice radovi koji se odnose na sanaciju riječnog korita su obustavljeni do daljnjeg, navodi se u saopštenju Stranke demokratske akcije Zenica.

Kao razlog za ovakvu odluku naveli su nepostojanje potpune dokumentacije investitora, odnosno Vlade ZDK i Direkcije za ceste ZDK, koja implementira projekat sanacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Gradska inspekcija se tako stavila u službu Kasumovićevog zaustavljanja razvoja Zenice u pokušaju da sve što je pozitivno i što Vlada Kantona Zeničko – dobojskog želi realizirati za dobrobit Zenice i njenih građana pokuša sasjeći u korijenu.

Iznenađuje bahatost koju pokazuje Gradska inspekcija ovom nelegalnom odlukom jer nije nadležna zaustaviti radove za koju nadležnost mogu imati samo viši nivoi vlasti, vjerovatno ugledavši se na diktatorski način vladanja Zenicom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, zanimljivo je da se odluka gradonačelnika Kasumovića o rušenju svega bespravno izgrađenog ne odnosi na njegovu vilu koja se nalazi u Perinom Hanu, a koja nema građevinsku dozvolu i koja je pri tome izgrađena na vodnom dobru.

Prema javnim i svima dostupnim podacima koji se mogu vidjeti na portalu Federalne geodetske uprave(http://www.katastar.ba/geoportal/preglednik/?center=6497756.085238,4893256.86260852&level=13) jasno je da je Kasumović svojom kućom uzurpirao državnu svojinu, izgradivši je na zabranjenom – vodozaštitnom području, zbog čega nije mogao dobiti niti građevinsku dozvolu (u prilogu fotografije). Ako znamo da se ljetne bašte po Zenici uklanjaju radi toga jer nemaju odobrenje i ugrožavaju javni posjed, jasno je da bi Kasumović istom logikom mogao kao Dragan Čović promijeniti tok rijeke kako bi dobio građevinsku dozvolu, saopšteno je iz zeničke SDA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME