SAOPŠTENJE: Zamjena ličnih dokumenata sa isteklim rokom važenja

SAOPŠTENJE: Zamjena ličnih dokumenata sa isteklim rokom važenja

 licnak

U prethodnom periodu, često se dešavalo da se, prilikom kontrole prelaska državne granice, prilikom kontrole saobraćaja ili registracije vozila utvrdi da je rok važenja ličnih dokumenata građana istekao.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je, uvidom u evidenciju ličnih karata i vozačkih dozvola, izvršila analizu svih ovakvih slučajeva, pri čemu je utvrđeno da su, u periodu od 01.03.2013. godine do 15.08.2013. godine, u Bosni i Hercegovini postojale 52.973 lične karte i 101.593 vozačke dozvole kojima je istekao rok važenja a za čiju zamjenu građani nisu podnijeli zahtjev.

Na području Zeničko-dobojskog kantnona, u navedenom periodu, broj ličnih karata kojima je istekao rok važenja a za koje građani nisu podnijeli zahtjev za njihovu zamjenu iznosio je 4.093 a broj vozačkih dozvola 8.477.

Stanje u pojedinim općinama na području Zeničko-dobojskog kantona izloženo je u sljedećoj tabeli:  

lk

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na sve građane čijim ličnim dokumentima je istekao rok važenja da, bez odlaganja, pristupe zamjeni istih kako bi izbjegli snošenje zakonskih posljedica i sebi olakšali ostvarivanje prava.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica