Saradnja KBZ i Grupacije ‘Ačibadem’

Saradnja KBZ i Grupacije ‘Ačibadem’

Kantonalna bolnica Zenica

Direktor Kantonalne bolnice u Zenici, Abdulah Granić i predstavnica turske zdravstvene grupacije ‘Ačibadem’, Severdžan Eralp, potpisali su jučer memorandum o međusobnoj saradnji koji bi trebao da rezultira benefitima za pacijente, koji gravitiraju ovoj bolničkoj ustanovi.
Kroz otvaranje ureda u Zenici, brže i jednostavnije će korisnici zdravstvene zaštite dolaziti do medicinske pomoći, prije svega dijagnostike, a biće im bliže i mogućnost upućivanja na pretrage i liječenje u turske medicinske centre.

– Grupacija ‘Ačibadem’ ima sjedište u Istambulu. Trenutno važi za drugu najaveću svjetsku zdravstvenu grupaciju koja je nastala udruživanjem Turske, Melezije i Japana na ovom polju djelovanja, – kaže Edin Buljugić, supervizor ‘Ačibadema’ za BiH. U svom sastavu ima ukupno 16 moderno uređenih bolnica, od kojih dvije u Istambulu, 12 klinika, osiguravajuće kuće, fakultet, firmu za evakuaciju pacijenata itd. U Bosni i Hercegovini zvaničnu saradnju ostvaruje, osim sa zeničkom, sa Općom bolnicom ‘Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, te sa univerzitetsko- kliničkim centrima u Sarajevu i Tuzli. Svoje dijagnostičke usluge pruža besplatno. Pacijenti iz naše zemlje imaju poseban status i tretman u ustanovama grupacije ‘Ačibadem’ u odnosu na druge zemlje.

rtvze.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS