Saradnjom policije i građana u Zenici pronađeno 27,5kg opojne droge

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju i sankcionisanju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te kontinuiranom saradnjom u kontaktu sa zajednicom i građanima, došli su do konkretnih operativnih saznanja da se na području Zenice, naselje Bilimišće, nalazi veća količina narkotičkih sredstava.

Postupajući u skladu sa navedenim saznanjima, dana 02.02.2020. godine, u 10,30 sati, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, policijski službenici Policijske stanice Crkvice pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom sa sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi marihuani, ukupne težine 27,5 kg.

U vezi sa navedenim događajem poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela.

Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sa građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji.