Portal 072info

SARAJEVO 2. NA LISTI TOP GRADOVA U SVIJETU: Jedno od najinspirativnijih mjesta na čitavoj planeti!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sarajevo2RGJedna od vodećih svjetskih izdavača turističkih informacija, britanski Rough Guides u svom je najnovijem izboru TOP 10 gradova u svijetu, Sarajevo smjestio na visoko drugo mjesto, odmah iza brazilskog Rio de Janeiroa!

Bosanskohercegovačka prijestonica ocijenjena je kao jedno od najinspirativnijih mjesta na čitavoj planeti, ispred gradova kakvi su recimo Umea u Švedskoj, glavni grad kulture Evrope za ovu godinu, ili šarmantni francuski Marseille, Glasgow i dr.

– Na ulicama Sarajeva možete vidjeti mješavinu svjetskih religija, to je Istanbul ili čak Jerusalem “u malom”. Sarajevo gradi svoju vlastitu budućnost polako se oporavljajući od brutalnih godina rata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Glavno plodno i inspirativno tlo su sarajevski teatri i kafane, ali između dima od nargila i zgrada na kojima se još uvijek vide ožiljci od metaka, pronaći ćete mjesta i za noćnu zabavu, nezavisne knjižare i slatki miris svježeg peciva – navode urednici jednog od vodećih svjetskih turističkih vodiča, koji su očito oduševljeni Sarajevom.

Cijelu listu možete pogledati na sljedećem LINKU!

1. Rio de Janeiro (Brazil)
2. Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
3. Liverpool (Velika Britanija)
4. Umea (Švedska)
5. Lviv (Ukrajina)
6. Marseille (Francuska)
7. Almaty (Kazahstan)
8. Rotterdam (Holandija)
9. Glasgow (Škotska)
10. Portland (SAD)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Doznajemo.com/A.N.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME