Portal 072info

SARAJEVO 2. NA LISTI TOP GRADOVA U SVIJETU: Jedno od najinspirativnijih mjesta na čitavoj planeti!

Sarajevo2RGJedna od vodećih svjetskih izdavača turističkih informacija, britanski Rough Guides u svom je najnovijem izboru TOP 10 gradova u svijetu, Sarajevo smjestio na visoko drugo mjesto, odmah iza brazilskog Rio de Janeiroa!

Bosanskohercegovačka prijestonica ocijenjena je kao jedno od najinspirativnijih mjesta na čitavoj planeti, ispred gradova kakvi su recimo Umea u Švedskoj, glavni grad kulture Evrope za ovu godinu, ili šarmantni francuski Marseille, Glasgow i dr.

– Na ulicama Sarajeva možete vidjeti mješavinu svjetskih religija, to je Istanbul ili čak Jerusalem “u malom”. Sarajevo gradi svoju vlastitu budućnost polako se oporavljajući od brutalnih godina rata.

Glavno plodno i inspirativno tlo su sarajevski teatri i kafane, ali između dima od nargila i zgrada na kojima se još uvijek vide ožiljci od metaka, pronaći ćete mjesta i za noćnu zabavu, nezavisne knjižare i slatki miris svježeg peciva – navode urednici jednog od vodećih svjetskih turističkih vodiča, koji su očito oduševljeni Sarajevom.

Cijelu listu možete pogledati na sljedećem LINKU!

1. Rio de Janeiro (Brazil)
2. Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
3. Liverpool (Velika Britanija)
4. Umea (Švedska)
5. Lviv (Ukrajina)
6. Marseille (Francuska)
7. Almaty (Kazahstan)
8. Rotterdam (Holandija)
9. Glasgow (Škotska)
10. Portland (SAD)

Doznajemo.com/A.N.

Podijelite članak