Sarajevo Chamber Music Festival od 26. augusta do 4. septembra

Sarajevo Chamber Music Festival od 26. augusta do 4. septembra

607_20130715163710_sarajevo_chember_festival
Foto: Radiosarajevo.ba

Sarajevo će od 26. augusta do 4. septembra treći put biti centar umjetničke muzike uz programe najprestižnijeg regionalnog festivala kamerne muzike Sarajevo Chamber Music Festival – SCMF 2013.

Ovj festival organiziraju Manhattan String Quartet i Muzička akademija u Sarajevu, a bit će besplatan za sve posjetitelje, najavili su danas organizatori. 

U protekla dva izdanja, SCMF je okupio neka od najznačajnijih imena svjetske umjetničke muzičke scene, a i ove godine za dobar repertoar pobrinut će se rezidentni ansambl Festivala, njujorški Manhattan String Quartet koji čine Chris Finckel, Calvin Wiersma, John Dexter i Curtis Macomber. 

Ove godine publika Festivala učestvovat će u istraživanju opusa i magije stvaranja dva posebna genija muzičke umjetnosti 18. i 19. stoljeća – Wolfganga Amadeusa Mozarta i Johannesa Brahmsa. 

U desetodnevnom programu radionica, majstorskih kurseva i predavanja, odabrani mladi muzičari dobit će priliku da nauče tajne majstorskog muziciranja od vrhunskih svjetskih umjetnika i predavača na čuvenim svetskim univerzitetima, a njihov će rad biti predstavljen i zajedničkim koncertom na pozornici Muzičke akademije 2. septembra. 

federalna.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica