Portal 072info

SARAJEVO: Čopor izgladnjelih pasa izgrizao 17-godišnju djevojčicu

Sedamnaestogodišnja djevojčica iz Sarajeva vraćala se sinoć, oko 21 sat, kući preko mosta Ars Sevi, kada je na nju nasrnuo čopor bijesnih i gladnih pasa kojih je u glavnom gradu BiH svakim danom sve više.

– Odjednom su istrčali iz mraka, skočili su oko mene i počeli me ujedati po nogama… Potrčala sam vrišteći prema Importanne centru, kada me je čuo policajac koji mi je pritrčao u pomoć. Uspio je otjerati pse i pozvati Hitnu, ispričala je za DEPO Portal vidno prestrašena Azra Ćatić, koja je nakon previjanja i ukazane pomoći puštena kući.

Azra je zadobila dva duboka ugriza na nozi i nekoliko manjih ogrebotina, no pretrpljeni strah ne može odagnati. Njeni roditelji se opravdano pitaju kakvu svrhu uopšte ima informacija o ovom, još jednom u nizu užasavajućih slučajeva u kojima su građani Sarajeva izloženi na milost i nemilost napadima pobjesnelih životinja, kada se nakon njih ništa ne mijenja.

Nažalost, informacija da su u glavnom gradu BiH nekog od građana (po ko zna koji put!) napali i izujedali psi lutalice, postala je gotovo normalna i svakodnevna, i toliko ustaljena da na nju više niko ni ne obraća pažnju!

Depo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box