Sarajevo dobilo podršku za organizaciju Olimpijskih igara 2030. godine

000 97H4NG 750x500 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Grad Sarajevo je dobio podršku za zajedničku organizaciju Olimpijskih igara Barcelone i Sarajeva 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste

Ovu informaciju na zvaničnom Facebook nalogu potvrdila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Karić kaže da je to danas odlučeno u Ljubljani na sesiji sa evropskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

ČITAJ JOŠ:  “Dosadan kao stjenica”: Nova noćna mora za Sarajlije

“Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu sa predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.
Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.”, rekla je gradonačelnica Karić.

GODISNJICA
MARKETING