SARAJEVO: Počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM

SARAJEVO: Počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM

slika (4)U sarajevskom naselju Čobanija danas je počela izgradnja novog hotela, koji će raditi pod licencom vodećeg svjetskog hotelskog operatera. Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu odnosno produženi hotelski boravak. Završetak izgradnje je planiran za oktobar naredne godine, a ukupna vrijednost investicije je 17 miliona KM.

Investitor projekta je SEIC – Društvo za ulaganje u južnu Evropu, koje sačinjavaju neke od najvećih finansijskih i kompanija za nekretnine iz EU i zemalja Zaljeva, 3Y Fur Logistic und ProjektBetreuung GmBH, ICD članica IDB grupe, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim for Real Estate, Masarat Construction, Annahdah Medical i ostali.

SEIC je na području Bosne i Hercegovine angažovan na četiri polja djelovanja: tržište nekretninama, business consulting, obnovljiva energija i turizam. Fokus je ove godine bio na ulaganju u tržište nekretnina i turizam. Nakon investicije u izgradnju kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru, kojim će centru grada pružiti novu vizuelnu siluetu, pažnju su usmjerili na još jedno gradsko središte – Čobaniju.

Budući da korištenje parka, koji se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta, neće biti moguće zbog lične sigurnosti građana, investitor je preuzeo sve neophodne mjere zaštite zelenih površina, te se obavezao da će po okončanju građevinskih radova preurediti park i obogatiti ga novim sadržajima.

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta povjeren je arhitekti Dušanu Jovanoviću iz biroa ”Argentaria” iz Sarajeva, a prvu fazu građevinskih radova izvodi jedna od najvećih evropskih građevinskih kompanija Strabag.

Izvor: Cafe.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica