SARAJEVO: Počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

slika (4)U sarajevskom naselju Čobanija danas je počela izgradnja novog hotela, koji će raditi pod licencom vodećeg svjetskog hotelskog operatera. Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu odnosno produženi hotelski boravak. Završetak izgradnje je planiran za oktobar naredne godine, a ukupna vrijednost investicije je 17 miliona KM.

Investitor projekta je SEIC – Društvo za ulaganje u južnu Evropu, koje sačinjavaju neke od najvećih finansijskih i kompanija za nekretnine iz EU i zemalja Zaljeva, 3Y Fur Logistic und ProjektBetreuung GmBH, ICD članica IDB grupe, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim for Real Estate, Masarat Construction, Annahdah Medical i ostali.

SEIC je na području Bosne i Hercegovine angažovan na četiri polja djelovanja: tržište nekretninama, business consulting, obnovljiva energija i turizam. Fokus je ove godine bio na ulaganju u tržište nekretnina i turizam. Nakon investicije u izgradnju kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru, kojim će centru grada pružiti novu vizuelnu siluetu, pažnju su usmjerili na još jedno gradsko središte – Čobaniju.

Budući da korištenje parka, koji se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta, neće biti moguće zbog lične sigurnosti građana, investitor je preuzeo sve neophodne mjere zaštite zelenih površina, te se obavezao da će po okončanju građevinskih radova preurediti park i obogatiti ga novim sadržajima.

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta povjeren je arhitekti Dušanu Jovanoviću iz biroa ”Argentaria” iz Sarajeva, a prvu fazu građevinskih radova izvodi jedna od najvećih evropskih građevinskih kompanija Strabag.

Izvor: Cafe.ba