SARAJEVO: Psi lutalice napali doktoricu

SARAJEVO: Psi lutalice napali doktoricu

Ilustracija (Foto: Arhiv)

Cijeli slučaj koji nije prvi, a sudeći prema svemu niti posljednji prepričava šefica hitne pomoći.

U sarajevskoj općini Novi grad u mjestu Saraj-polje, doktorica, uposlenica, Hitne pomoći se vračala s posla. Ni slutila nije da bi se ovakav scenarij mogao izdešavati. Spasila je hiljade života, a na kraju se morala boriti za vlastiti.  Kako kaže direktorica hitne pomoći, doktorica je pala glavom okrenutom prema tlu što joj je spasilo život. Da je bila okrenuta licem prema gore vjerovatno je da bi je psi zadavili. Ujedali su je za butine, ruke, noge, leđa..

Direktorica Hitne pomoći apeluje na vlasti da počnu riješavati ovaj, ne samo u Sarajevu, prisutan problem. Također je apel i na građane da povečaju opreznost, ali svakako da imaju nešto što bi im pomoglo u zaštiti od ovih životinja, pitanje je da li ih možemo nazvati psima.

Doktorica koja je napadnut redovno dolazi na previjanja, ali osim prisutnih tjelesnih povreda prisutan je veliki šok od kog će se teško oporaviti. Čopori pasa siju strah po sarajevskim naseljima, a niko ništa ne poduzima, naglašava Softić-Taljanović, direktorica Hitne pomoći.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE