Sarajevski aerodrom nakon rekonstrukcije očekuje 24-satno radno vrijeme i nove linije

aerodrom 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je aviokompanija WizzAir prošle godine odlučila zatvoriti svoju bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, jedna od međunarodnih aviokompanija je blizu okončanja pregovora o preuzimanju ove baze.

Kako saznaje Klix.ba, riječ je o niskobudžetnoj irskoj kompaniji Ryanair. Navodno su ova kompanija i sarajevski aerodrom blizu finalizacije dogovora.

Ryanair koji je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od 2018. godine kada je uspostavio saradnju s banjalučkim aerodromom, a obavljaju letove i iz Tuzle.

Direktor ove aviokompanije Ray Kelliher je ranije poručio da se raduju rastu poslovanja u Bosni i Hercegovini te da od predstojećeg ljeta postoji mogućnost uspostave letova ka novim destinacijama.

Još jedna lijepa vijest trebala bi uskoro biti i zvanično objavljena s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a riječ je o 24-satnom radnom vremenu.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, aerodrom bi trebao na proljeće da radi non-stop što trenutno nije slučaj. Ovim 24-satnim radnim vremenom bi bio omogućen veći broj letova, naročito tokom noći, ali i duža lista destinacija. Također, radno vrijeme je jedno od uslova za buduću aviokompaniju kojoj će sarajevski aerodrom biti baza.

Podsjetimo, realizacija kapitalnog projekta “Dogradnja i modernizacija Terminala B” na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u završnoj je fazi. Ovim projektom znatno se povećavaju kapaciteti aerodroma, kako prostorni tako i tehnološki.

Terminal sada ima 19.000 m2 površine i predstavlja reprezentativan objekat kojim se može odgovoriti na rastuće zahtjeve na polju aerodromske djelatnosti. Nakon dobijanja potrebnih dozvola novi terminal će biti u funkciji.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING