Portal 072info

SARAJEVSKI RADNICI OSTAJU BEZ POSLA: Firma iz RS-a dobila milionski ugovor za održavanje cesta u Sarajevu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

sarajevo

Direkcija za ceste Kantona Sarajevo dodijelila je milionski ugovor za održavanje cesta u Sarajevu konzorciju na čelu sa firmom „Prijedor putevi“, jednom od najvećih građevinskih kompanija iz Republike Srpske, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria (NAP).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz utrke za posao izbačena je kompanija u državnom vlasništvu „Sarajevoputevi“, potvrdila je za NAP v.d. direktorica ove kompanije Nataša Fazlić.

Prema njenim riječima, posao održavanja cesta u općini Ilidža i brze ceste do Blažuja bit će povjeren konzorciju koji predvodi firma iz RS, a u kojem je u manjem udjelu firma „Bosman“ iz FBiH. Riječ je o četverogodišnjem ugovoru vrijednom četiri miliona maraka.  

– Dobili smo informaciju iz Ureda za žalbe KS da je naša žalba odbijena i da je “Prijedor putevima” dodijeljen ugovor. Ako izgubimo ovaj posao, naš rad će biti otežan, a nije isključeo da ćemo morati otpuštati radnike. Mi smo 77 posto vlasništvo države i prosto je nevjerovatno da nam se uzima ovaj tender. Pitam se samo da li bi vlasti u Banjaci nama dali posao održavanje cesta u tom gradu – kaže Fazlić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako ističe, firma „Prijedor putevi“ je u privatnom vlasništvu i ima ogromne ugovore u manjem entitetu.

– Oni održavaju više od 500 kilometara cesta u RS, i autoput Banja Luka – Bosanska Gradiška. Nisam sigurna ni kako će ispoštovati obaveze iz ovog ugovora – dodaje ona u izjavi za NAP. Pokušali smo kontaktirati i direktora Direkcije za ceste KS Adema Zolja, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME