SARAJEVSKI RADNICI OSTAJU BEZ POSLA: Firma iz RS-a dobila milionski ugovor za održavanje cesta u Sarajevu

Podijelite vijest

sarajevo

Direkcija za ceste Kantona Sarajevo dodijelila je milionski ugovor za održavanje cesta u Sarajevu konzorciju na čelu sa firmom „Prijedor putevi“, jednom od najvećih građevinskih kompanija iz Republike Srpske, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria (NAP).

Iz utrke za posao izbačena je kompanija u državnom vlasništvu „Sarajevoputevi“, potvrdila je za NAP v.d. direktorica ove kompanije Nataša Fazlić.

Prema njenim riječima, posao održavanja cesta u općini Ilidža i brze ceste do Blažuja bit će povjeren konzorciju koji predvodi firma iz RS, a u kojem je u manjem udjelu firma „Bosman“ iz FBiH. Riječ je o četverogodišnjem ugovoru vrijednom četiri miliona maraka.  

– Dobili smo informaciju iz Ureda za žalbe KS da je naša žalba odbijena i da je “Prijedor putevima” dodijeljen ugovor. Ako izgubimo ovaj posao, naš rad će biti otežan, a nije isključeo da ćemo morati otpuštati radnike. Mi smo 77 posto vlasništvo države i prosto je nevjerovatno da nam se uzima ovaj tender. Pitam se samo da li bi vlasti u Banjaci nama dali posao održavanje cesta u tom gradu – kaže Fazlić.

Kako ističe, firma „Prijedor putevi“ je u privatnom vlasništvu i ima ogromne ugovore u manjem entitetu.

– Oni održavaju više od 500 kilometara cesta u RS, i autoput Banja Luka – Bosanska Gradiška. Nisam sigurna ni kako će ispoštovati obaveze iz ovog ugovora – dodaje ona u izjavi za NAP. Pokušali smo kontaktirati i direktora Direkcije za ceste KS Adema Zolja, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Nap.ba