Portal 072info

SARAJLIĆ NEĆE PRED KAMERE: O slučaju diskriminacije trudnica u JP Grijanje i Hayat TV

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dok se sindikati državnih službenika štrajkovima i svim drugim sredstvima uspješno bore za svoja prava, obični građani u borbi sa državnim firmama jedini izlaz vide u tužbama. Takva priča stiže iz Zenice, a o kojoj je naš portal prvi pisao, gdje Belma Kokić pokreće tužbu protiv JP Grijanje Zenica.

Ova priča zgrozila je cjelokupnu bosanskohercegovačku ali i regionalnu javnost, a gdje svi osuđuju ovu brutalnu odluku Kasima Sarajlića, aktuelnog direktora JP Grijanje. Do sada je o ovoj priči javnost informisana putem državne televizije BHT1, OBN TV, brojnih bh. i regionalnih portala, a prije nekoliko dana u Zenici je boravila i ekipa emisije Vijesti u 7 a koji su odlučili ovu priču podijeliti sa javnošću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Do sada se Sarajlić nije htio oglašavati na ovaj brutalan slučaj diskriminacije trudnica o kojem bruji BiH, ali zato vrlo rado daje intervjue u kojima se hvali svojim djelovanjem u OKK Čelik Zenica, gdje vrši funkciju predsjednika. Osim toga, intervenisao je i na autora fotografije koju smo koristili na našim prethodnim člancima, kako bi isti pozvao našu redakciju i zamolio da se ista ukloni. Očito da mu je više stalo do toga kako će izgledati u javnosti i na fotografiji članka, nego što je odlučio otpustiti osobu zbog želje da postane majka?!

Ekipa Hayat TV također je pokušala doći do izjave direktora Sarajlića, međutim isti nije želio izaći pred kamere i govoriti o sramoti u zeničkom javom preduzeću. U nastavku pogledajte videoprilog koji je uradila TV Hayat, dok lokalne televizije pod vodstvom aktuelne vlasti očito ne smiju govoriti o ovom slučaju?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME