Portal 072info

Sarajlić Spahić: Nezadovoljni radnici u uslovima pandemije odbijaju raditi svoj posao

214928AF BF4B 4E5B B55A 78170515E3DF
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je naš portal objavio tekst o haosu koji vlada u “Domu zdravlja” Zenica, gdje se, kako tvrdi uposlenik ove ustanove, peru i suše jednokratna Covid odijela, usred pandemije renovira Sektor kojim “rukovodi” bivša direktorica Selvedina Sarajlić Spahić a nedostaje medicinske opreme, te da je ona, zapravo, i dalje glavna karika i sve se pita, oglasio se najprije v.d. direktor ove zdravstvene ustanove, a potom i Sarajlić Spahić.

Interesantno, iako u tekstu negira tvrdnje našeg sagovornika, uposlenika “Doma zdravlja”, prvobitno reagiranje Doma zdravlja, odnosno otvoreno pismo koje nam nije dostavljeno, a potom i demant koji smo zaprimili od Sarajlić Spahić najbolji su pokazatelji tačnosti navoda iz teksta. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Dijelovi iz otvorenog pisma v.d. direktora, gotovo su identični dijelovima reagiranja Sarajlić Spahić. Interesantno, nijedno demantiranje navoda našeg portala nije potkrijepljeno dokazima, dok naš portal posjeduje fotografiju improviziranog vešeraja ispred Doma zdravlja gdje se suše Covid jednokratna odijela.

22CB831F A163 4B65 80AD 7B4D09B2C9B5
Improvizirani vešeraj ispred Doma zdravlja Zenica

Ipak, uvažavajući profesionalnost i nepristranost, ali i objektivnost po kojoj smo prepoznatljivi, u nastavku donosimo dijelove reagiranja Sarajlić Spahić koje se odnosi na sporni tekst o haosu u “Doma zdravlja” koji, osim tendencije da promijeni naziv i uhljebi Sarajlić Spahić još četiri godine na poziciju direktorice opstruirajući izbor novog direktora dok se ne promijeni naziv ustanove, očigledno je, barem tako tvrde iznemogli radnici, ne radi ništa. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
C8CA794B 4A76 466D 900F BAC9BF4B7C8A

Zaboljelo je Sarajlić Spahić, pa i sve one koji učestvuju u predizbornim lažima SDA koje nikako ne mogu prodati građanima jer su svjesni da su upravo vijećnici okupljeni oko većine na čelu sa SDA protekle četiri godine bili najveći kočničari i neprijatelji Zenice, što je već nakon obznanjivanja liste pročitano da SDA sprema novu laž i podvalu.

Naime, već sada je poznato kako će se Suad Kaknjo, nosilac liste za vijeće, povući i da je tu samo kako bi lagao građane i pokušao navući koji glas više jer SDA bilježi nezapamćen pad podrške građana. Ako kojim čudom osvoji dovoljno glasova za vijeće, neće ostaviti tek tako 5.500 KM fiksnog paušala u federalnom parlamentu, gdje spava i za mjesec dobije nečija godišnja primanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Saznajemo da povlačenje pripremaju Mirsad Čizmo i dr. Ibrahim Šišić, ali i zastupnica u Skupštini ZDK Selvedina Sarajlić Spahić. Nagrada za njenu kandidaturu za vijeće, kako bi i ona pokušala pridobiti glasove, bit će još jedan mandat na čelu Doma zdravlja. Međutim, ona, ipak, tvrdi drugačije, vjerovatno jer je još drži euforija predizbornih skupova i obraćanja, pa na svoju kandidaturu kaže:

89C58B66 14F2 4188 A116 2EFEA151D784

Suočeni sa nikada manjom podrškom građana Zenice, koji su prepoznali iskrene namjere Fuada Kasumovića da vodi grad evropskim putem, u SDA ozbiljno razmišljaju o povlačenju, zbog čega sutra u Zenicu dolazi i Bakir Izetbegović.

Šta će im narediti “Sarajevo”, odnosno Izetbegović, koji je naredio Kaknji, Čizmi, Šišiću, Sarajlić-Spahić i drugima da idu na listu te primorao Nezira Pivića da se kandidira za gradonačelnika jer to niko kome su ponudili nije htio, bit će poznato do kraja predizborne kampanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 73
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

PREKINUTA IZBORNA ŠUTNJA U ZENIČKOJ SDA: Nakon ubjedljivog poraza, oglasio se Pivić

DPA - Portal 072info

FORMIRANJE VLASTI: Kasumović najavio ozvaničenje većine bez SDA i A-SDA

DPA - Portal 072info

IZBORNI DEBAKL SDA ZDK: Građani poslali jasnu poruku da je posrnulom Galijaševiću vrijeme da ode

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME