Sarajlija pokušao iznajmiti automobil na ime gradonačelnika New Yorka!

Michael Bloomberg

Prevarant iz Bosne i Hercegovine Eldin K. došao je na originalnu ideju kako da obmane lokalnu agenciju za iznajmljivanje vozila koristeći pri tome, ni manje ni više, nego identitet gradonačelnika New Yorka Michaela Bloomberga.

Pokušaj prevare otkriven je u posljednji trenutak zahvaljujući sumnjičavosti vlasnika agencije, prenosi “Dnevni avaz”.

Eldin K. koji, kako navodi sarajevski dnevnik, ima “podeblji” policijski dosije zbog niza prevara počinjenih u prošlosti pronašao je na internetu kopiju vozačke dozvole koja glasi na ime Bloomberga, skenirao je i priložio uz zahtijev za iznajmljivanje vozila kod agencije “GD marketing”.

Predstavljajući se kao Nermin Salihović, službenik Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Eldin je automobil marke “Golf VI” za gradonačelnika New Yorka pokušao da rentira na, čak, 72 dana.

Uz to je priložio skenirane kopije pasoša dvojice američkih državljana, kao navodnih dodatnih korisnika vozila, koje je takođe pronašao na internetu.

Vlasnik agencije Sanjin Golub postao je sumnjičav nakon prvog susreta sa Eldinom, kada se ispostavilo da on traži da ugovor o iznajmljivanju bude sačinjen na ime Nermina Salihovića, a ne Bloomberga.

Golub je nakon toga nazvao i sjedište USAID-a u Sarajevu, gdje su mu rekli da za Salihovića nikada nisu čuli i postavili mu logično pitanje da li stvarno misli da bi gradonačelnik New Yorka mogao da bude odsutan 72 dana.

Vlasnik agencije je pozvao policiju koja je predložila kontakt sa prevarantom, kako bi ga uhapsila, ali se on nije javljao na mobilni telefon pošto je, vjerovatno, shvatio da je pokušaj prevare otkriven.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE