Šarović: Dodikov zakon je nepotreban, Inckov kaže da narod nije genocidan

Šarović: Dodikov zakon je nepotreban, Inckov kaže da narod nije genocidan

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se i na optužbe bivšeg odbornika PDP Ivana Begića na račun poslanika SDS, Milana Radovića, rekavši da nije dovoljno upoznat sa tom situacijom.

– Bilo ko može bilo šta da iznese, ali sve mora biti dokazano, a ne samo hipotetička pretpostavka. Svako zna put do Tužilaštva, ako ima razloga da nekoga prijavi, bez obzira na političku opciju – rekao je Šarović.

Šarović je dodao i da je pružio podršku Radoviću da bude dostojanstven.

Velika očekivanja

– Što se mene tiče, mislim da je generalno posebna sjednica NSRS bila predstava sa velikim očekivanjima, ali da se u suštini desila loša predstava. Sve je bilo jedan veliki scenarij, svi smo se ispričali, a vidjeli smo zaključke koji su napisani negdje drugo – Šarović.

Sjednica trebala da posluži vlasti da se amnestira od politike koju je vodila svih mjeseci, i koja je završena fijaskom-posebnom sjednicom NSRS.

– Ovih sedam mjeseci su potrošili, nisu ništa pomakli, i oni su kreatori cijelog prostora, i odgovorni su za stanje u ovoj zemlji, kao što je odgovoran i Bakir Izetbegović i Dragan Čović, ova koalicija – rekao je Šarović.

Šarović se osvrnuo i na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se predstavnici iz Republike Srpske vrate u procese odlučivanja na nivou BiH.

Stav određenog tijela

Jučer Vučića niko nije ni spomenuo, možda bi bolje bio da se njegov stav da se traga za rješenjem. Ni Vučić nije rekao da se uzmemo podruke i da se samo vratimo. Oni su sve zloupotrijebili – rekao je Šarović.

Šarović je pojasnio da ne zna kako će sutra SDS djelovati na sjednici Predstavničkog doma PS BiH, rekao je da će sutra biti prisutni u Parlamentu, da će obaviti konsultacije, i vidjeti da li su zaključci NSRS na snazi.

– Da bismo glasali, preduslov je da imamo stav određenog tijela iz RS, u ovom slučaju NSRS – rekao je Šarović, dodajući da misli da je to farsa, i da je nerealno da sutra NSRS zauzme stavove o pitanjima koja se razmatraju u Parlamentu BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE