Šarović: Odluke SNSD su pogubne po narod i ne postoji alibi koji to može sakriti

mirko sarovic pixsell 1
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nevjerovatno je šta su sve Dodik i ljudi oko njega u stanju da izmisle kako bi našli alibi za svoje katastrofalne postupke, pogubne za narod, a korisne samo za njih i njihove džepove, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović, reagujući na Dodikove najnovije izjave da je za ukidanje akciza na gorivo potrebna saglasnost Narodne skupštine RS.

On podsjeća da je SNSD za svoj zahtjev da se u Parlamentu BiH razmatra sniženje poreza na dodatnu vrijednost na deset posto tražio hitnu proceduru i da nije tražio stav Narodne skupštine RS.

– Kako je to moguće? I da li to znači da za zahtjeve vladajućih ne treba saglasnost NSRS, a za zahtjeve opozicionih stranaka ipak treba – upitao je Šarović.

Pokušaji pravdanja

– Navikli smo od Dodika da godinama mijenja stavove i prilagođava ih „kako vjetar puše“, ali sada imamo situaciju da stavove mijenja na dnevnom nivou a kako je krenuo uskoro će početi i iz sata u sat. Jednostavno, on ne bira sredstva za opstanak na vlasti i ne libi se ničega pa ni laži – rekao je Šarkobić. 

On kaže da SNSD-ovi pokušaji pravdanja ne piju vodu.

– Ipak, treba biti svjestan da kod naroda kome nad glavom prijeti neimaština i kome je sve više ugrožena egizstencija i njih i njihovih porodica, kao što je to sada slučaj, nikakva izmišljena opravdanja ne piju vode, makar bila upakovana i u najbolje medijske spinove – istakao je Šarović.

Ispašta stanovništvo

Navodi da sada zahvaljujući SNSD-u ispašta stanovništvo.

– Isključivo zarad svog interesa spriječili ste da gorivo već danas bude jeftinije za 40 feninga i to je jedina i prava istina koja je, na nesreću svih nas, svima jasna – poručio je Šarović.