Saša Kajkut potpisao ugovor za NK Čelik

600668_532041666855447_62748139_n


Posljednjih nekoliko dana najviše prašine dizalo se na napadača NK Čelika, Sašu Kajkuta, zbog kojeg se špekulirao da li ovo jako pojačanje u Čelik zaista ostaje u istoimenom klubu ili ne. Ono što je potvrđeno na današnjoj press konferenciji, jeste da naš Saša Kajkut ostaje u NK Čeliku, a povodom toga, sinoć je Kajkut i potpisao ugovor sa NK Čelikom, saopćio je prvi čovjek kluba iz Zenice, Vlado Jagodić.  

Ono što vrijedi napomenuti jeste da je ovaj napadač do sada igrao za Pomorac i Zadar u susjednoj Hrvatskoj, kao i u Moldavskom Šerifu i Azerbejdžanskom Baku, dok na „hram fudbala“, Bilino polje stiže iz Borca iz Banja Luke.

Ono što je Jagodić naručito istakao jeste da za sami početak sezone Čelik treba i hoće pokazati jaku i kvalitetnu igru, te na taj način postati konkurentan svima onima na vrhu te na taj način ostale klubove na neki način „prepasti“ .

Kao što je poznato, generalna proba pred sami početak prvenstva BiH NK “Čelik” će se odigrati sutra, dakle   u subotu, 20. 07. u 21:00 sat i to protiv vinkovačke Cibalije. Selektor NK Čelik, Jagodić smatra da će taj susret pokazati pravu snagu i formu njegovog tima za narednu sezonu, te neće dopustiti tako lako da lopta dođe do njihovog gola.

Kako ističe šef stručnog štaba Vlado Jagodić, evidentno je da je napadač Saša Kajkut radio tokom protekla skoro dva mjeseca i u izuzetno dobroj formi i dobrom stanju je došao na prvi trening, što je dosta bitno za početak nove sezone.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE