AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Takmičenje „Zvezde Granda“ može da se promijeni na sto načina: nova scenografija, pravila, televizija, žiri, ali ne bi bilo isto samo bez jednog čovjeka – Saše Popovića.

O poznanstvu sa njim sanjaju hiljade pjevača, jer je u njegovim rukama moć da ih plasira na estradno nebo, na kojem se svakodnevno pojavi neka nova zvijezda.

Sa druge strane, Saša već godinama obilazi zemlju i region u potrazi za dobrim pjevačima. Prema kvalitetu takmičara koje imamo priliku da gledamo i slušamo ove sezone, čini se da su ovi prostori veoma plodni, barem kada je pjevački talenat u pitanju…

Međutim, o prethodna dva pobjednika iz Bosne, ali i generalno pobjednicima na Grandu, Saša kaže slijedeće…

– Ovogodišnji kandidati su zaista sjajni. Svi odlično pjevaju, što je najvažnije. Vjerujte mi, obilazim zemlju i region posljednjih deset godina u potrazi za talentima. Nema tog ko zna da pjeva, a da nije kod nas ili nije makar bio kod nas. Potpuno odgovorno tvrdim – ovogodišnji kandidati su odlični!

Imate li favorite?

– Još je rano govoriti o favoritima, ali da, svake godine imam favorite. Nikada ne govorim njihova imena, da se ti takmičari ne bi osjećali povlašćeno u odnosu na druge, a i da ih ne bi pominjanjem favorizovao. S druge strane, bar do sada, moji favoriti nikada nisu pobijedili u takmičenju.

alo.rs