Portal 072info

Sastanak povodom izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Žepču

zdk.ba

Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Žepču bila je tema sastanka ministra pravosuđa Zeničko-dobojskog kantona Nebojše Nikolića sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Općinskog suda Žepče i Općine Žepče, koji je održan u Žepču.

VSTV BiH je proveo postupak i zaključio ugovor za izradu projektne dokumentacije sa projektantskom kućom “Urbis centar” iz Banja Luke, a finansijska sredstva je osigurala je Vlada Švedske. Rok za izradu projektne dokumentacije je 135 dana.

Ovaj infrastrukturni projekt se realizira u okviru druge faze Projekta unapređenja efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH.

“Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Žepču bit će finansirana putem programa IPA 2017. Na sastanku je postignut visok stepen saglasnosti te definisani rokovi i zadaci vezani za ovaj kapitalni projekt. Imamo punu podršku lokalne zajednice tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti stvoriti okruženje u kojem će ovaj sud moći odgovoriti očekivanjima i potrebama građana”, kazao je ministar Nikolić.

Press služba ZDK

Podijelite članak
  • 4
    Shares

Počitajte još

Odbačena i drugostepena žalba u slučaju Milana Tegeltije

Redakcija

Odbačeni disciplinska tužba i zahtjev za suspenziju Milana Tegeltije

Redakcija

Simić o Vladi ZDK: Trebaju li kola da se slome na Isaku koji će možda biti najbolji od svih ministara?

Redakcija