Portal 072info

Sastanak povodom izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Žepču

zdk.ba

Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Žepču bila je tema sastanka ministra pravosuđa Zeničko-dobojskog kantona Nebojše Nikolića sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Općinskog suda Žepče i Općine Žepče, koji je održan u Žepču.

VSTV BiH je proveo postupak i zaključio ugovor za izradu projektne dokumentacije sa projektantskom kućom “Urbis centar” iz Banja Luke, a finansijska sredstva je osigurala je Vlada Švedske. Rok za izradu projektne dokumentacije je 135 dana.

Ovaj infrastrukturni projekt se realizira u okviru druge faze Projekta unapređenja efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH.

“Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Žepču bit će finansirana putem programa IPA 2017. Na sastanku je postignut visok stepen saglasnosti te definisani rokovi i zadaci vezani za ovaj kapitalni projekt. Imamo punu podršku lokalne zajednice tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti stvoriti okruženje u kojem će ovaj sud moći odgovoriti očekivanjima i potrebama građana”, kazao je ministar Nikolić.

Press služba ZDK

Podijelite članak
  • 4
    Shares

Počitajte još

U ime Vlade ZDK: Ministar Nikolić potpisao Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike

Redakcija

Šta se desi kad fotografije političara iz ZDK “provučete” kroz Face App (FOTO)

Redakcija

KPZ ZENICA: Počinje izgradnja novog paviljona za 236 osuđenika

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box