9E89408A 542E 4C18 85E8 6259B4F01AD3
AUTOR: K.H.
DATUM: lis 28, 2021 @ 11:55
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Službenici Federalne uprave policije u utorak su izveli akciju pod nazivom “Korner” i tom prilikom uhapsili dvije osobe zbog krađe skupocjenog sata od nogometaša Sarajeva Rifeta Kapića.

NER FIT

Kako je saopćeno iz policije, tokom operativne akcije pripadnici FUP-a su uhapsili dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude.

Kapić je, prema nezvaničnim informacijama, bio žrtva Vedada Bajramovića i Mehmeda Bešlije, koji su u utorak uhapšeni u okviru policijske akcije “Korner”.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

Na kraju se ispostavilo da je u pitanju Rifet Kapić, nogometaš Sarajeva koji je na Koševo stigao iz njemačkog Paderborna tokom prethodnog ljeta.

Kako saznaje portal Klix.ba, krađa se dogodila poslije gala večere u sarajevskoj Vijećnici povodom 75 godina FK Sarajevo u ponedjeljak. Krađa se dogodila na Stupu nakon što se Kapić vraćao kući.

Ovaj nogometaš je igrao u brojnim evropskim zemljama, pa je tako osim njemačkog Paderborna igrao za Sheriff (Moldavija), Grasshoppers (Švicarska), Goricu (Slovenija), Varnsdorf (Češka) i Istru (Hrvatska).

LIDER