Satler: Hrvatska dobila vakcine prije BiH? Zato i vi želite postati članica Unije!

s 154

Znam da postoje politička razmimoilaženja, ali ovo je pitanje života i smrti. Pozivam vodeće ljude BiH da dođu do rješenja, izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ koji će u cijelosti biti objavljen u sutrašnjem printanom izdanju najtiražnijeg bh. lista.  

Ovu zemlju ne čine samo dva kantona

– Šta se može uraditi? Prva stvar su šatori koje su postavile OSBiH i to je dobro, sada treba osigurati vodu i struju. Prema odluci Vijeća ministara BiH da bi Lipa postala trajni centar treba pokrenuti radove. Mnogi su ponudili pomoć, uključujući i članice EU. I treća stvar je pravičnija raspodjela migranata. Ovu zemlju ne čine samo dva kantona koji se sada nose sa tom krizom USK i KS – rekao je, između ostalog Satler. 

Da li je istina da dolazi novi visoki predstavnik

Ključni čovjek Evropske unije u BiH koji je posljednjih dana posebno angažiran zbog teške migrantske krize u našoj zemlji objašnjava zbog čega Brisel ne želi dati novac za riješavanje migrantskog pitanja bh. vlastima. Odgovara i na pitanja kada će u našu zemlju doći vakcine i šta bi bilo drukčije da je BiH članica Unije. 

– Hrvatska je članica EU i dobila je vakcine, zato i vi želite postati punopravna članica – rekao je između ostalog Satler. 

Ambasador otkriva i da li je istina da dolazi novi visoki predstavnik i šta Unija sprema zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama za ovu godinu u Bosni i Hercegovini.

Avaz

Prethodni članakGalić: Uz agregat, provest će se vještačenja dimnjaka i šporeta iz vikendice u Posušju
Sljedeći članakMehmed Karić: Nudili su mi 40.000 eura, ali nema tih para da prodam treći bubreg