Portal 072info

Šatorović: Ovo je pravi potez i pokazatelj da u Zenici postoji sindikalizam

Podršku radnicima “ArcelorMittala” u Zenici, koji protestiraju danas ispred direkcije ovog preduzeća zbog kašnjenja plaća, dao je i Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, koji kaže da je nezamislivo kako jedna od najvećih svjetskih kompanija pravi problem oko isplate plaće pravdajući to vanjskim faktorima. 

– Imajući u vidu da su to plaće koje su vjerovatno najniže u cijeloj kompaniji, te da prosječna plaća u “ArcelorMittalu” Zenica ne može podmiriti ni polovinu potrošačke korpe, mislim da su izgovori smiješni. Ono što je dobro da sindikalisti nisu čekali mjesec, dva, šest ili 12, ko drugi radnici u FBiH, nego odmah traže svoja prava. Ovo je pravi potez i pokazatelj da u Zenici postoji sindikalizam i da ga niko ne može ugasiti – poručio je Šatorović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Okupljeni radnici, vidno ogorčeni, traže isplatu plaća, ostavku Bidžu Naira (Biju), generalnog direktora, ali i zahtijevaju od kompanije da govore istinu.

Oštro demantiraju tvrdnje kompanije da je ovo prvi put da kasne plaće, ističući da je ovo već četvrti put da im kasne plaće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 50
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Sindikat ArcelorMittala zbog slanja radnika na čekanje tužio svoju kompaniju

Redakcija

ZENICA: Radnica “ArcelorMittala” pozitivna na koronavirus

072info

“Arcelor Mittal Prijedor” priznao utaju 6,4 miliona KM poreza

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME