Sattler: Prvi put u BiH možemo reći da ima dovoljno vakcina

sattler zetra 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler izjavio je danas u Sarajevu da smo tek na sredini borbe protiv pandemije i da ta borba još ni izdaleka nije dobijena.

Tokom posjete vakcinalnom punktu u sarajevskoj dvorani Zetra, Sattler je istakao da je dobra vijest da postoje vakcine koje su efikasne, te da prvi put u BiH možemo reći da ih ima dovoljno za sve građane.

– Važno je da građani iskoriste taj luksuz što ima dovoljno vakcine i da prihvate ponudu koja im je “na stolu” – rekao je Sattler.

U njegovoj pratnji bio je i premijer KS Edin Forto koji je podcrtao da više od 90 posto hospitalizovanih od delta soja čine osobe koje nisu vakcinisane, kao i da je biti nevakcinisan neuporedivo veći rizik nego imati nuspojave od vakcina koje su vrlo rijetke.

– Molim sve koji su skeptični prema vakcini da dođu i da se vakcinišu sada kada napokon imamo dovoljno vakcina – poručio je Forto.

Epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo KS Anisa Bajramović najavila je da će od naredne sedmice biti omogućena vakcinacija u domovima zdravlja na periferiji kantona, te da će stići i 17.000 doza Sinofarm vakcine.

GODISNJICA
MARKETING