20210217174457 646901


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Danas su se navršile dvije godine od pogibije Šabana Šaulića, a kako pišu domaći mediji, supruga pokojnog pjevača, Gordana Šaulić, je rješila i pitanje životnog osiguranja kralja narodne muzike.

Šabanova udovica je, kako piše Kurir, od austrijske osiguravajuće kompanije prošle godine dobila blizu 200.000 eura jer je Šaban kod njih više od deceniju uplaćivao novac za slučaj nesreće ili povrede.

Od tih para, Gordana je vratila dio duga koji je nastao jer je unaprijed uzimala novac za Šaulićeve nastupe, a riječ je o sumi od blizu 250.000 eura.

Nekim vlasnicima diskoteka ona je unazad dvije godine vraćala pare u ratama, tako da je potraživanje skoro u potpunosti izmirila. Ostatak novca od dobijenog životnog osiguranja Gordana je dala sinu Mihajlu za džip.

Šabanovoj udovici je pripala penzija koju je njen pokojni suprug uplaćivao u Austriji. Iako se ranije spekulisalo da je u pitanju svota od 2.000 eura mjesečno, prema pisanju gorepomenutog lista, riječ je o znatnoj manjem iznosu – 850 eura, prenosi Blic.