Portal 072info

Sav jad kampanje u BiH: Gdje su pare od krave i pločica

U toku predizborne debate na TV Sarajevo svoj program predstavili su pojedini kandidati za načelnika Općine Ilidža.

U studiju je bio kandidat Naše stranke Anes Mašić, kandidat Prve stranke Irfan Đaltur, aktuelni načelnik i kandiddat SDA/SBB Senaid Memić i Elvis Hadžić, kandidat SDP-a. Tokom skoro dvosatne emisije je bilo itekako burno, a pogotovo između kandidata Memića i Đaltura.

U jednom trenutku tokom govora o stipendijama, Memić je na Đalturovu opasku kazao da je nepristojan i da ga ne prekida.

“Ja trošim svoje vrijeme”, kazao je Memić.

“Trošili ste ga pet godina pa šta nam je bolje”, upitao je Đaltur.

“Vi se imali televizijsku i medijsku pažnju. Odakle vam pare da plaćate tu pažnju? Mi nemamo. Ovo je naših pet minuta i pustite meni da kažem”, odgovorio je Đaltur.

“Ja bih volio Irfane da vratiš pare koje si posudio prije pet godina. 1.500 maraka si odnio ocu i rekao si da ćeš kravu prodati. Nikad ih nisi vratio. Hoćeš li vratiti Čengiću pare koje si uzeo za pločice i nikad nisi vratio. Sram te i stid bilo, sram te i stid bilo”, ponovio je Memić.

Prema pisanju Oslobođenja, debata na TV SA zamalo je završila fizičkim obračunom. Kandidat Prve stranke Irfan Đaltur tvrdi da ga je napao aktuelni načelnik Senaid Memić (SDA).

“Još tokom emisije Memić me vrijeđao. Rukovanje nakon emisije je odbio uz riječi ‘Sikter, đubre’ poslije čega me napao i njegov sin”, tvrdi Đaltur.

Aktuelni načelnik kratko je negirao da je došlo do fizičkog obračuna, s tim da nije promijenio svoj stav.

“On je jedno đubre, javna je ličnost i to imam pravo da kažem. Hajd’ zdravo!”, rekao je Memić za Oslobođenje i prekinuo razgovor.

Sporni trenutak možete pogledati od 54 minute videa.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box