Savez invalida rada FBiH: Podržavamo oboljele od plućne hipertenzije

Savez invalida rada Federacije BiH od početka godine egzistira bez ikakvih sredstava, a ipak neumorno rade i ne odustaju od svojih članica, udruženja iz cijele Federacije BiH koja okupljaju invalide rada. Pored toga nesebično daju podršku svim osobama sa invaliditetom kojima je podrška i pomoć potrebna.

U mjesecu u kojem Udruženje građana oboljelih od plućne hipertenzije “Dah” u Bosni i Hercegovini obilježava Svjetski dan plućne hipertenzije, ovaj Savez je osim fotografije podrške koja je dio njihove aktivnosti na podizanju svijesti o bolesti, izrazio volju i želju da podrži PH pacijente koji su nevidljivi invalidi, neprepoznati u društvu, bez adekvatne terapije pošto se radi o rijetkoj i neizlječivoj bolesti. Naravno, pored nevidljivih invalida Savez podržava i sve ostale invalide bez obzira na uzrok invalidnosti.

– Savez invalida rada Federacije Bosne i Hercegovine je spreman pomoći svim udruženjima i osobama sa invaliditetom u okviru naših mogućnosti i ovlaštenja. Imamo izvrsnu saradnju sa udruženjima poput Udruženja “Dah” i u svakom smislu podržavamo one koji se bore za bolji položaj invalidnih osoba – izjavio je Mirhad Vejzović, predsjednik Saveza invalida rada Federacije Bosne i Hercegovine za portal “Avaza”.

Avaz

Copy
Prethodni članakMUP ZDK: Poduzimanje mjera u pogledu učestalih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama
Sljedeći članakU BiH rast potrošačkih cijena u aprilu 2,4 posto, godišnja inflacija 13,2 posto