Portal 072info

Savez izgubio ugovor s Adidasom, Umbro oblači Zmajeve?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Adidas nije želio produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine i sedam dana do početka kvalifikacija za Euro 2020 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine  se izgleda nalazi bez dobavljača sportske opreme, nezvanično saznaje BIH.ba portal.

Administracija tzv. krovne kuće bh. fudbala u kojoj se kadrovi zapošljavaju po familijarnim i stranačkim diktatima već nekoliko godina nije bila u stanju otvoriti fan shop i online prodaju, a Fudbalski savez BiH mjesecima je bio bez šefa marketing službe upravo zbog nakaradne i štetne kadrovske politike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

To je, između ostaloga, navodno dovelo do toga da Adidas odustane od saradnje sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, pa su se predstavnici tzv. krovne kuće bh. fudbala u proteklom periodu okrenuli prema našim  Zmajevima koji igraju u velikim europskim klubovima kako bi preko njih došli do novog dobavljača sportske opreme.

BIH.ba saznaje kako je Umbro najbliži da bude novi dobavljač svih fudbalskih reprezentacija BiH, ali i da eventualni ugovor neće biti ni blizu finansijski unosan kao onaj raniji sa Adidasom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz Fudbalskog saveza BiH rijetko odgovaraju na upite o teškim temama pa je zvaničnu informaciju uzaludno tražiti, ali dobro upućeni izvori kažu kako Adidas više neće biti sponzor reprezentacije BiH.

bih.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME