Portal 072info

Savez izgubio ugovor s Adidasom, Umbro oblači Zmajeve?

Adidas nije želio produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine i sedam dana do početka kvalifikacija za Euro 2020 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine  se izgleda nalazi bez dobavljača sportske opreme, nezvanično saznaje BIH.ba portal.

Administracija tzv. krovne kuće bh. fudbala u kojoj se kadrovi zapošljavaju po familijarnim i stranačkim diktatima već nekoliko godina nije bila u stanju otvoriti fan shop i online prodaju, a Fudbalski savez BiH mjesecima je bio bez šefa marketing službe upravo zbog nakaradne i štetne kadrovske politike.

To je, između ostaloga, navodno dovelo do toga da Adidas odustane od saradnje sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, pa su se predstavnici tzv. krovne kuće bh. fudbala u proteklom periodu okrenuli prema našim  Zmajevima koji igraju u velikim europskim klubovima kako bi preko njih došli do novog dobavljača sportske opreme.

BIH.ba saznaje kako je Umbro najbliži da bude novi dobavljač svih fudbalskih reprezentacija BiH, ali i da eventualni ugovor neće biti ni blizu finansijski unosan kao onaj raniji sa Adidasom.

Iz Fudbalskog saveza BiH rijetko odgovaraju na upite o teškim temama pa je zvaničnu informaciju uzaludno tražiti, ali dobro upućeni izvori kažu kako Adidas više neće biti sponzor reprezentacije BiH.

bih.ba

Podijelite članak