SAVJET MLADIM PODUZETNICIMA: Kako se probiti na tržište pomoću tri zlatna pitanja

Posao

Bilo da prodajete automobil, stan ili ideju; bilo da otvarate privatnu apoteku, ili se upuštate u posao sa stranim firmama; postoje tri vrlo važna pitanja na koja, prethodno, morate sebi odgovoriti. Iako je uvijek dragocjeno iskustvo napraviti mobilnu aplikaciju ili proizvod za koji vi mislite da je koristan, ako niko nije voljan platiti za njega,  u čemu je onda poenta?!

Stoga, zapitajte se…

1. Ko bi me mogao financijski potpomoći?

Pronalazak novčane podrške za svoj ​​pothvat nije nimalo jednostavno. Financije ili njihov nedostatak može uzdići ili uništiti vašu zamisao. Kada ideju prodajete nekom ko bi vam mogao pomoći, povedite računa da model vašeg proizvoda bude lako prepoznatljiv i jednostavan za objasniti, bez lažnog pretjerivanja. Najbolji način da navedete ljude da vas slušaju jeste pokazati im brojke. Vi biste možda poželjeli „uljepšati istinu“ i prodati ideju, sa druge strane – brojevi ne lažu.

2. Je li moj proizvod/usluga zaista dobar?

Ovdje nije toliko riječ o tome da proizvod bude nužno potreban (pogledajte samo Top Šop), koliko ga je važno znati prodati. Uspjeh se dešava onima koji znaju kako razviti bolja rješenja od dostupnih na tržištu, a zatim potpuno ovladati procesom koji vodi do tog rješenja. Poenta je razumjeti kako uraditi nešto bolje nego neko drugi, ako to možete učiniti, kupili ste jednosmjernu kartu do uspjeha.

3. Mogu li ja ovo lako prodati?

Važno je  biti prvi na tržištu sa velikom idejom, ali mnogo je važnije imati učinkovit način za prodati tu ideju. Obratite pažnju na važnost preporuka, preporuke su najbolja vrsta oglašavanja. Stručnjaci garantuju da ako pružite kupcu nezaboravno iskustvo vašeg proizvoda (dobra reklama), nećete imati nikakvih poteškoća sa pronalaženjem jedinstvenih klijenata i snalaženjem na nekom novom tržištu.

I ne zaboravite…

Kupac je na prvom mjestu!

Ključ za biti uspješan poduzetnik je razumjeti kako možete poboljšati živote potrošača i pružiti dovoljno vrijednosti uz proizvod ili uslugu koju će oni biti spremni platiti. Nakon što ste postigli uspjeh koristeći ovaj model, držite ga se, usavršite ga i pobrinite se niko ne može dodati više vrijednosti na ​​taj proizvod od vas.