Savjeti prije nego se odlučite za pirsing

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

belly-button-and-front-hips-pierced

Svaki pirsing na tijelu izgleda veoma lijepo, a danas je to stvar ukusa. Oduvijek su žene bušile uši da bi nosile nakit, a danas mnoge stvari utiču na te odluke od emocionalnog stanja do umjetnosti. Prije nego se odlučite na taj korak obratite pažnju na par stvari.

Prije svega razmislite o svom načinu života, da li ste aktivni, da li je moguća povreda zbog pirsinga? Pirsing je prije svega obaveza o kojoj uvijek morate voditi računa, prije svega da se ne kosi sa vašim načinom života ili možda vašim poslom jer poznato je da mnoge firme ne dozvoljavaju pirsing na vidnom mjestu, stoga zašto danas bušiti svoje tijelo a za par mjeseci zbog obaveza isto vaditi.

Ukoliko se već odlučite da radite pirsing na svom tijelu onda se potrudite i izabrati pravi studio koji će vam raditi pirsing. Imajte u vidu da radite nešto novo i opasno svom tijelu i da to ne može svako dobro uraditi, bez nekih posljedica koje mogu biti opasne po vas i vaše tijelo. Uvijek budite spremni na infekciju poslije stavljanja pirsinga. Ukoliko ste prehlađeni ili slabi, sačekajte da se vaš imunitet popravi, jer je skloniji infekcijama ako je slab. Tada je tijelo osjetljivije.

Izbjegavajte materijale pirsinga koji sadržavaju nikl jer on izaziva infekcije, izaberite pirsing prave veličine i glatkim oštricama.

I za sami kraj budite svjesni bola koji ćete osjećati, većina pirsinga se radi bez anestezije, ne bi trebalo mnogo da boli ali za svaki slučaj ne idite sami, povedite nekoga sa sobom ko će vam odvratiti pažnju od svega.

GODISNJICA
MARKETING