Portal 072info

Savjeti za meku i hidratiziranu kožu

Za sve one koje žele imati meku i hidratiziranu kožu, zabranjeno je tuširanje vrućom vodom. One zimogrozne žene trebale bi tuširanje otpočeti mlakom vodom, nakon koje slijedi toplija, jer će na taj način koža zatvoriti pore i “zaključati” vlagu. Mlijekom za tijelo ne treba se mazati svakodnevno, kako koža ne bi postala ovisna o njemu i perutava te osjetljiva čim se ne namaže.

Na proširenje pora utječu dva bitna faktora, a to su genetika i starenje. Za one koje imaju vrlo izražene pore rješenje je kozmetičke dermoabrazija, dok sve druge mogu koristiti maske na bazi gline koje će imati sličan efekt.

Eterična ulja lavande i ruže mogu biti čudotvorna za ublažavanje upalnih reakcija kože poput crvenila, perutanja ili osipa.

Niti jedna krema ne može imati preobražavajući efekt i promijeniti izgled kože kroz nekoliko korištenja. Kremu treba prestati koristiti u slučaju reakcije poput crvenila ili osipa, dok je za druge optimalno vrijeme korištenja i rezultata mjesec. Nakon neprospavane noći na lice ne treba stavljati nekoliko slojeva pudera, već toniranu kremu.

OSLOBOĐENJE

Podijelite članak
  • 10
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box