Portal 072info

Savjetnik Granične polcije: Migranti koji ulaze u BiH nisu testirani, to može napraviti problem

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffmann rekao je da se može očekivati novi talas migranata prema BiH, te da je potrebno sprovesti određene mjere da bi se adekvatno odgovorilo.

“Sada je pravo vrijeme da najmjerodavnije institucije izvršne vlasti ozbiljno razmisle o predstojećem problemu i napokon donesu mjere i radnje koje bi policijske i druge agencije za rad sa migrantima počele da sprovode”, rekao je Hoffmann za BHRT.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On ističe da migranti koji ulaze u BiH nisu testirani na virus korona i nisu poštovali mjere samoizolacije, te da to sve može da ugrozi postojeću epidemiološku situaciju u BiH.

Komentarišući izjavu ministra sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudina Radončića da neće dozvoliti otvaranje novog centra za migrante u Sarajevu, Hofman je rekao da je potrebno preduzeti sve korake da bi bili deportovani svi koji nezakonito ulaze u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Radončić je u pravu. Mi trebamo znati da dok se ne promijeni konkretna situacija, a to je lociranje, identifikovanje, arestiranje i deportovanje svih koji su nezakonito ušli u BiH i koji BiH koriste kao bumerang prema zemljama EU, nećemo moći da se nadamo boljoj situaciji po pitanju tretmana migranata”, istakao je Hoffmann.

Podijelite članak
  • 18
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME