Savjetujemo kako prilagoditi šminku pod zaštitnom maskom

8 109

Nova vremena donijela su i nova pravila. Kako u svakodnevnom životu, tako i u beauty svijetu morali smo praviti neke izmjene. Pod zaštitnim maskama nismo mogli više nositi ruž za usne, a da on ostane netaknut, zato vam pišemo nekoliko savjeta kako se prilagoditi novom normalnom, a da vaš make-up ne trpi.

Možda jedan od najznatiželjnijih make-up savjeta je taj kako zadržati ruž na usnama. Postoji nekoliko trikova da to bude moguće. Usne moraju biti hidratizirane, zato koristite neki hranjivi balzam, a nakon toga koristite olovke za usne i ispunite cijelu površinu usana.

Preporučljivo je da prvi sloj ruža bude mat, jer je on najpostojaniji, a zatim otklonite višak ruža papirićem, te ga fiskirajte puderom u prahu koji spriječava da se pigmenti i ulja preslikaju na masku i to je cijeli trik!

Za ostatak make-upa koristite sprej za fiksiranje šminke, koji će pomoći da se šminka zadrži na licu tokom dana, a to neka bude prvi korak u rutini. Iako se čini nemogućim, puder ne morate izbjegavati, ali nemojte pretjerivati, jer će ostatak biti baš tamo gdje ga ne želimo, na maski.

Sprej za fiksiranje nanesite još jednom, nakon što ste nanijeli puder. Na taj način ćete „zaključati“ make-up između nanošenja ta dva sloja.

Kada je riječ o očima, u periodu kada svi nosimo maske, njih je moguće dodatno naglasiti korištenjem tuša za oči, sjena različitih boja, maskare, ali i vještačkih trepavica, to je sve do vas, jer oči mogu se našminkati baš kako vi želite.

I jedan sladak savjet je da nude ruž možete koristiti kao rumenilo. Mnogo bolje će se prilagoditi licu nego rumenilo, jer tako ne riskirate da crveni tragovi završe na maski.

Za kraj, fiksator, korektor i ruž uvijek neka budu u vašoj kozmetičkoj torbici, ako budete primorani da „popravljate štetu“.

Azra.ba

Prethodni članakPravilan razvoj dječijih stopala: Šta se smije, a šta ne
Sljedeći članakU Bosni Hercegovini dosad je 116.668 potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona