Savo Milošević “otima” reprezentativca Srbije: Kapiten Partizana oblači dres “Zmajeva”?

Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer (L) talks with FK Partizan's Serbian head coach Savo Milosevic (R) during the UEFA Europa League Group L football match between Manchester United and Partizan Belgrade at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 7, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Pitanje je trenutka kada će Savo Milošević biti promovisan u selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što su rođeni Bijeljinac i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dogovorili saradnju.

Zvanično predstavljanje Miloševića na klupi Zmajeva trebalo bi uslijediti sutra, a sada je u fokus javnosti došao i talentovani kapiten FK Partizan.

Svetozar Marković, 23-godišnji kapiten Partizana, mogao bi da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon zvaničnog dolaska Sava Miloševića na mjesto selektora Zmajeva, piše portal Sportske.ba.

Prema pisanju ovog portala odbranu reprezentacije BiH mogao bi pojačati i stoper Partizana koji je inače rođen u Uglejviku.

Osim njega kao potencijalni kandidat za budućeg stopera kotira i Mateo Maglica koji nastupa za njemački Darmstadt koji je u proteklom kolu bio strijelac protiv Borussie Monechengladbach, inače porijeklom iz Odžaka. U Darmstadtu bi Savo mogao posjetiti i Emira Karića koji bi u budućnosti mogao zaoštriti konkuenciju na lijevom boku.

Na širem spisku je i odbrambeni igrač Rijeke, Niko Galešić koji ima 21. godinu a ove sezone je „zacementirao“ mjesto u početnom sastavu tima sa Rujevice. I Galešić je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE