U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA

SAZNAJE ‘072INFO’: Amra Mehmedić, bivša premijerka, nosi listu BHI-KF za Gradsko vijeće

SAZNAJE ‘072INFO’: Amra Mehmedić, bivša premijerka, nosi listu BHI-KF za Gradsko vijeće

Nekadašnja premijerka u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i pomoćnica gradonačelnika u Službi za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem nosit će listu za Gradsko vijeće Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad na predstojećim Lokalnim izborima 2024. godine, saznaje “072info”.

Ova informacija potvrđena je za naš portal iz više izvora, a osim nje na listi će, između ostalih, biti i aktuelni zastupnik u Skupštini ZDK – Elmin Šabanović. Nezvanično, Šabanović bi se trebao naći kao posljednji na listi.

Iako je u proteklom periodu bilo mnogo imena koja su se pominjala da bi mogla nositi listu za vijeće, na kraju je, ipak, odlučeno da to bude Mehmedićeva.

Podsjetimo, Mehmedić je Opću gimnaziju u Zenici, dodiplomski (ekonomija i finansije, St. Joseph’s University, Philadelphia) i postdiplomski studij (MBA, Long Island University, Brooklyn) u SAD sa akademskim priznanjima. Posjeduje višegodišnje iskustvo u pripremi i implementaciji razvojnih projekata uključujući intenzivnu saradnju sa međunarodnim institucijama. Zahvaljujući bogatom međunarodnom iskustvu, značajno doprinosi razvoju zajednice na koju je usmjerila svoje profesionalno opredjeljenje. Dobitnica je i “Nagrade Zenice” za izvanredan doprinos u razvoju Grada Zenica, za unapređenje kvaliteta živijenja, te afirmaciju Zenice i jačanje ugleda u zemiji i svijetu. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica